previous pauseresume next

روز جهانی غذا گرامی باد

روز جهانی غذا ۲۴ مهر ماه (۱۶ اکتبر) سال جاری با شعار تغییرات آب و هوا با ضرورت تغییر سیستم کشاورزی و غذا می باشد.

شعارها و پیام های مرتبط با این مناسبت شامل موارد زیر است:

۱-ترویج فرهنگ تغذیه صحیح

۲-مصرف حبوبات بعنوان منبع با ارزش و ارزان پروتئین

 ۳-راه کارهای کاهش ضایعات مواد غذایی

 

شعارهاو راهکارهای مرتبط با روز جهانی غذا ۲۴ مهر ماه

قدر غذا، این نعمت آغازین خلقت را بدانیم و با مصرف درست و عدم اسراف مواد غذایی، با گرسنگان جهان همدردی کنیم.

یک سوم غذای تولید شده در جهان از دست می رود یا اسراف می گردد (۱.۳ میلیون تن در روز)

متان آزاد شده از غذای دور ریز ۲۳ مرتبه خطرناک تر از کربن دی اکساید می باشد.

آب را هدر ندهید.

غذاهای ارگانیک و بومی را مصرف نمایید.

اجازه ندهید تبلیغات مواد غذایی شما را فریب دهند.

به برچسب های مواد غذایی توجه نموده و به میزان نمک و شکر موجود در آنها دقت کنید.

مصرف پلاستیک را به حداقل برسانید.

در صورت کپک زدگی باید سریعا میوه و سبزی کپک زده از محیط یخچال خارج شود زیرا باعث انتشار آلودگی در یخچال می شود.

در صورتی که میوه مازاد بر نیاز خریداری نمودید، جهت استفاده بهینه و عدم اتلاف آنها، می توانید آن را خشک نموده و یا به شکل کمپوت یا مربا درآورید تا از اسراف و هدر رفت منابع جلوگیری گردد.

توصیه می شود تخته آماده سازی گوشت از سبزی ها جدا باشد. امروزه پیشنهاد می گردد به جای تخته های چوبی از پلاستیک های فشرده به نام زالامید استفاده شود.

هنگام پختن سبزی ها باید در ظرف را بست و همچنین از پختن طولانی مدت سبزی ها خودداری کرد.

جهت رفع انجماد مواد پروتئینی اصولی ترین روش این است که ۲۴ ساعت قبل از مصرف ماده غذایی منجمد را از فریزر به داخل یخچال منتقل کنیم.

حبوبات ارزش غذایی فوق العاده ای دارند. حد الامکان سعی نمایید آنها را در پلو، سوپ، آش و آبگوشت استفاده نمایید.

برای نان مصرفی خود از نان هایی استفاده کنید که به جای جوش شیرین در تهیه و تولید آنها از خمیر مایه استفاده شده باشد.

قرار دادن نان های داغ روی هم، باعث کپک زدگی، بیات شدن و فساد زود هنگام نان می شود.

دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شیر آنها می شود.

نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.

اگر تصمیم به نگه داری طولانی مدت نان دارید باید قبل از قرار دادن نان داخل فریزر آن را خنک کنید سپس در کیسه تمیز قرار دهید و داخل فریزر بگذارید.

بهترین راه برای جلوگیری از بیات شدن نان این است که نان را چند دقیقه پیش از مصرف از فریزر خارج کنید و اجازه بدهید یخ آن در دمای محیط آب شود. راه دیگر این است که نان را روی بخار آب کتری یا سماور بگذارید. قرار دادن نان برای مدت کوتاهی توی مایکروفر هم می تواند راه مناسبی برای یخ زدایی از آن باشد. اما به هیچ وجه به شما پیشنهاد نمی شود که برای باز شدن یخ نان، آن را روی حرارت مستقیم اجاق قرار دهید، زیرا ترکیب های سوختی و دوده ناشی از شعله گازی که هنگام گرم شدن به نانتان می چسبند، می توانند برای سلامت تان مضر و حتی سرطان زا باشند.

ارتباط با ما

اصفهان-شهرستان بویین میاندشت-شهر بویین میاندشت-ابتدای خیابان ولی عصر    تلفن: ۰۳۱۵۷۵۲۴۶۶۶