previous pauseresume next

به مناسبت روز جهانی تخم مرغ...

تخم مرغ یکی از کامل ترین و ارزانترین منابع پروتئینی تا به امروز بوده است. تخم مرغ دارای بالاترین زیست فراهمی نسبت به سایر منابع پروتئینی می باشد و از آن به عنوان یک معیار استاندارد جهت اندازه گیری پروتئین مواد غذایی بهره می برند، بنابراین ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت ها و حبوبات بالاتر است.
قسمت عمده پروتئین تخم مرغ در سفیده آن وجود داشته و میزان پروتئین موجود در زرده حدود ۴۰ درصد است.
تاکنون ۱۶ترکیب پروتئینی در تخم مرغ کشف شده که می تواند بخش عمده ای از پروتئین مورد نیاز بدن برای رشد، نمو و نوسازی عضلات را تأمین کند. لیزوزیم و آویدین موجود در تخم مرغ خاصیت ضد میکروبی داشته و مانع رشد باکتری های مضر در دستگاه گوارش می گردد، همچنین برخی ایمونوگلبولین ها در تخم مرغ خاصیت مشابه داشته و عفونت های دستگاه گوارش از جمله اسهال را کاهش می دهد.
مصرف تخم مرغ همراه با مواد غذایی فقیر از پروتئین مانند نان، برنج و غلات باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود.

شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین میاندشت - واحد بهبود تغذیه

ارتباط با ما

اصفهان-شهرستان بویین میاندشت-شهر بویین میاندشت-ابتدای خیابان ولی عصر    تلفن: ۰۳۱۵۷۵۲۴۶۶۶